13-11-2018, 17:07 | Görüntülenme: 2210 |

BÖLGE YATILI KIZ KUR’AN KURSU’NDA SONA DOĞRU

TAMAMLAMAK İÇİN BİR HAMLE DAHA…

Vakfıkebir’de, 8 milyon 200 bin TL harcama ile yüzde 90 oranında tamamlanan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksinin, bir an önce hizmete açılabilmesi için yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'ye ihtiyaç var...

Geçmişi çok eskiye dayanan Vakfıkebir ilçemiz için kız çocuklarının Kur’an eğitiminde büyük bir boşluğu dolduracağına inandığımız Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksinin, 2018-2019 eğitim öğretim yılı tamamlanmadan hizmete açılması planlanıyor.

YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANDI

17 Eylül 2015 tarihinde törenle temeli atılan ve bir seferberlik anlayışıyla Vakfıkebirli hayırseverlerin destek vererek sahip çıktıkları Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksi, inşaat aşamasında şimdiye kadar yaklaşık 8 milyon 200 bin TL harcama ile yüzde 90 oranında tamamlandı.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nün öncülüğünde ve gözetiminde, hayrî hizmetleri yürütmek amacıyla kurulan Hacı Ziya Habiboğlu Derneği tarafından 2015 yılı Eylül ayından itibaren adım adım uygulanan ve toplam 8 bin m² döküm alanı bulunan, 5 katlı, iki ayrı blok olarak planlanan bu projede;

200 yatak kapasiteli pansiyon, 250 öğrenci kapasiteli derslik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi kapsamında, 150 kapasiteli 4-6 yaş grubu öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği derslikler bulunmaktadır.

600 m² alan üzerine kurulu 7 katlı 200 öğrenci kapasiteli yurt binasında; 40 yatakhane, misafirhane ve öğretmen odaları yanında 4-6 yaş grubu 150 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği sınıflar yer alacak.

600 m² alan üzerine kurulu 250 öğrenci kapasiteli eğitim binasında ise, kütüphane, 4 hafızlık sınıfı, 2 hafızlığa hazırlık, 4 yüzüne sınıfı, 1 yabancı dil sınıfı, 1serbest çalışma sınıfı, 120 m²’lik mescit, 240 m²’lik yemekhane, 200 öğrenci kapasiteli konferans salonu, 8 adet öğretmen odası, toplantı salonu, yönetici ofisi, 300 m²’lik kapalı spor salonu, kütüphane ve 150 m²’lik kantin ve kafeterya bulunacak.

Modern eğitim kompleksinde ayrıca 4-6 yaş grubu öğrenciler için yaklaşık 1000 m²’lik alan üzerinde çocuk parkı, 15 araçlık otopark, basketbol ve voleybol sahası ile dinlenme yerleri yapılacak.

Vakfıkebir Kirazlık Sahil Camii arkasında devlet karayoluna 250-300 metre uzaklıkta bulunan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu tamamlandığında, eğitim öğretim hizmetleri için halen gözetim, denetim ve himaye görevini yürütmekte olan ilçe müftülüğüne teslim edilecek.

1 MİLYON 200 BİN TL’YE İHTİYAÇ VAR

Eğitim kompleksinin tamamlanabilmesi için yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu, bir an önce hizmete açılabilmesi için mutfak, yemekhane, konferans salonu, kantin, derslikler ve yatakhaneler ve çevre düzenlemesi için 1 milyon TL’nin kısa sürede temin edilme zaruretinin olduğunu belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursumuz tamamlandığında sadece Vakfıkebir’in değil, çevredeki diğer ilçelere hatta çevre illere de hizmet edecek kapasitede ve donanımda, çağın gereklerine göre inşa edilmekte olan bu ilim yuvasının bir an evvel bismillah diyebilmesi için ihtiyaç duyulan ilave 1 milyon 200 bin TL 'nin 800 bin TL'si kısa sürede temin edilmelidir.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Yüce Allah’ın inayetine sığınıyor, duyarlılıklarından kuşku duymadığımız hayırsever halkımızın, Vakfıkebirlimizin yardımlarını aşağıdaki banka hesap numaralarına bekliyoruz” dedi.

Müftü Köksal ayrıca, "Başladığımız günden bugüne kadar 8 milyon 200 bin TL’nin temin edilmesinde hayırseverlerin gösterdiği fedakârlık, cömertlik ve hayırda yarışma gayreti her türlü takdirin üstündedir. Kuşku yok ki, Yüce Mevlâ onları mükâfatlandıracaktır. Biz onlara şükranlarımızı ve iyi dileklerimizi arz ediyor, hayır duada bulunuyoruz. Yüce Mevlâ dünya ve ahiret mutluluğu, sağlık ve afiyet lütfeylesin. Allah Teâlâ’nın Vakfıkebir halkına bahşettiği bu fedakârlık, cömertlik, hayırda yarışma arzusu ve Kur’an sevgisi, bundan sonraki aşamada ihtiyaç duyduğumuz 1 milyon 200 bin TL'nin temin edileceğine dair inancımızı ve umutlarımızı güçlendirmektedir. Gayret bizden tevfîk ve inâyet Allah’tandır” sözlerine yer verdi.

Yardımlarınız için iletişim ve banka hesap numaraları:
Banka hesap numaraları:

Halk Bankası Vakfıkebir Şubesi