28-03-2017, 20:10 | Görüntülenme: 44011 |

YATILI KIZ KUR’AN KURSUNDA SONA DOĞRU

Vakfıkebir’de, İlçe Müftülüğü ve Hacı Ziya Habiboğlu Derneği’nin öncülüğünde yapımı devam eden modern Yatılı Kız Kur’an Kursu inşaatıhızla yükseliyor. Kaba inşaatta son iki döküm kaldı.

YATILI KIZ KUR’AN KURSUNDA SONA DOĞRU

Vakfıkebir İlçesi Kirazlık Mahallesi’nde hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı hızla devam eden Yatılı Kız Kur’an Kursu inşaatının kaba işlemleri tamamlanmak üzere. Kur’an Kursu kaba inşaatında son blok olan eğitim binasının son iki katının dökümü kaldı. Son blokta dökümler devam ederken bir ve ikinci katın tuğlaları örülmeye devam ediyor. Yatakhane bloğunda ise dış sıva hızla devam ederken iç kısmının şapları dökülerek kalebodur örülmeye başlandı. Kaba inşaatı biten kısımların boya işlemleri hızla devam ediyor.
Hacı Ziya Habiboğlu Derneği tarafından yapılan açıklamada, İnşaatın kısa sürede tamamlanması için hayırseverlerin yardımlarının beklendiği ifade edildi.

17 Eylül 2015 tarihinde temeli atılan, Vakfıkebir İlçesi Kirazlık Sahil Camii arkasında, devlet karayoluna 300 metre uzaklıkta, bulunan modern yatılı Kız Kur’an Kursu 5 katlı olarak iki ayrı bloktan oluşacak. Bloklarda 40 adet yatakhane bölümü, 30 m²’lik odalar, misafirhane ve öğretmen odaları yanında, 170 öğrenci kapasiteli kız öğrenci pansiyonu, 100 öğrenci kapasiteli 4-6 yaş grubu çocuklar için modern bir de kreş yer alacak.

Dershane bölümünde ise, 11 adet hafızlık sınıfı, 1 adet yabancı dil sınıfı, 120 m²’lik mescit, 240 m²’lik yemekhane, 200 öğrenci kapasiteli konferans salonu, öğretmen odaları, toplantı salonu, idare odası, 300 m²’lik kapalı spor salonu, kütüphane ve 100 m²’lik kantin bulunacak.

YATILI KIZ KUR’AN KURSUNDA SONA DOĞRU

KATKIDA BULUNMAK İSTEYEN HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZ İÇİN BANKA HESAP NUMARALARI:

HALK BANKASI VAKFIKEBİR ŞUBESİ
IBAN NO: TR650001200977400016000067